PTE MAMI: Pécsi Designport 2.0 / Fise

A program időpontja: 

2016/07/05 - 18:00
21:00

Program költsége: 

0Ft

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet keramikus hallgatóinak 2016. évi diplomamunkáit bemutató kiállítás.

Megnyitja: Schrammel Imre keramikus.
Megtekinthető 2016. július 22-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának bemutatkozása Budapesten

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Kara idén ünnepli alapításának 20. évfordulóját. A jubileumi évben számos képzőművészeti és zenei programmal mutatkozik be a kar – nem csak Pécsett. Így most a FISE Galériában is, a keramikus hallgatók diplomamunkáinak kiállításával.

Pécset Magyarország egyik legnagyobb kultúrvárosaként tartják számon, 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Pezsgő k...ulturális élettel rendelkezik; több színházzal, koncertteremmel és a Pannon Filharmonikusokkal, balett társulattal, élénk irodalmi és képzőművészeti élettel, hatalmas egyetemmel. Az Európa Kulturális Fővárosa program legjelentősebb beruházása a régi Zsolnay Porcelángyár területén végrehajtott felújítás, a Zsolnay Kulturális Negyed létrehozása volt. A Művészeti Kar ebben az alkotásra inspiráló, nem mindennapi környezetben kapott otthont 2011-ben. A képzőművészet jelenléte hagyományosan az egyik legerősebb Pécsett. A nagy elődök között volt Zsolnay Vilmos, a Bauhaus pécsi művészei, Martyn Ferenc és Victor Vasarely.

A gazdag művészeti élet és a Pécsett összegyűlt neves képző- és zeneművészek segítették a Művészeti Kar létrejöttét, mely a jogelődök különböző művészeti tanszékeiből 1996-ban alakult meg. Ez az ország egyetlen felsőfokú zenei, képzőművészeti és alkalmazott, illetve médiaművészeti képzést integráltan folytató központja. A város művészeti hagyományai és progresszív kulturális élete, a tudományegyetemi háttér, a város művészegyéniségei meghatározó alapot biztosítanak a minőségi művészképzéshez. Az itt folyó oktatás egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítja a művészeti képzés legmagasabb szintjét is: a művészeti doktori képzést. A kar nemzetköziesítési törekvéseinek köszönhetően a külföldi hallgatókat is szívesen várják angol nyelvű akkreditált mesterképzéseikre és egy-két szemeszter hosszúságú kurzusokra egyaránt.

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/629419570566027/

helyszín: 

1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. 47° 30' 25.1496" N, 19° 3' 10.5588" E