Nézőművészeti főiskola - Centrál Színház

A program időpontja: 

2017/03/31 - 19:00
2017/04/06 - 19:00

Program költsége: 

3 200Ft

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A nézők elszoktak a színháztól, mert kényelmetlennek találták; egy ideig megpróbáltak úgy viselkedni a színházban, mint a moziban, vagy otthon a tévé előtt, de ebből rengeteg konfliktus fakadt.

A színészek egyre többször keveredtek velük vitába, sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás, míg az egyik Hamlet előadás alatt a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popcornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid előadáson következett be, mikor két felbőszült statiszta a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert - négy halott, tizenöt sebesült. A kormány bezáratta az összes színházat. 

Ennek már három éve. Itt az ideje az óvatos nyitásnak. A Kultuszminisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma tulajdonképpen egyfajta jogosítvány, ami igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére.

Jegyvásárlás: március 31. / április 06.

A Jászai Mari Színház vendégjátéka

Szereplők:

Katona László
Mucsi Zoltán
Scherer Péter

Díszlet:  Ágh Márton 
Jelmez:  Kiss Julcsi 
Fényterv:  Kovács Áron 
Zeneszerző:  Árkosi Szabolcs 
Rendezőasszisztens:  Gyulay Eszter 
Rendező:  Árkosi Árpád 

helyszín: 

1065 Budapest, Révay utca 18. 47° 30' 6.5376" N, 19° 3' 25.9632" E