6. Nyitott Ház a Pesti Vigadóban

A program időpontja: 

2017/09/16 - 10:00
18:00

Program költsége: 

0Ft

2017. szeptember 16-án ismét szélesre tárja kapuit a Pesti Vigadó! Az épület és a kiállítások ingyenes látogatása mellett színes programok várják az érdeklődőket.

Megtekinthető kiállítások:

  • A művészet rétegződései - Le latitudini dell’arte
  • Az első 40 év
  • Szűcs László kiállítása - Organikus világ
  • Pesti Vigadó Idővonal – a Pesti Vigadó története képekben

A részvétel minden program esetében ingyenes, azonban egyes rendezvények esetén előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre szeptember 1-jétől van lehetőség. Kérjük, mielőbb regisztráljon, és biztosítsa helyét a kívánt programra.

Programok:

10:00 - Kapunyitás

10:00 – 16:00 Kézműves foglalkozás: A gyermekek különböző képzőművészeti technikákkal és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg a Pesti Vigadó munkatársainak és kiállító alkotóinak, művészeinak segítségével.  Helyszín: Fogadótér (Földszint) Előzetes regisztrációt nem igénylő rendezvény!

13:30 – 15:30 Táncbemutató és Táncház: Élő zenés műsor és táncoktatás a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttessel. Az idén 58 éves Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai néptánc mozgalomnak. Az együttes jelenleg öt csoportban végzi tevékenységét: az óvodás, kisiskolás, iskolás korosztályon túl felnőtt kezdő táncosokat is vár tagjai közé. Helyszín: Északi terem (II. emelet)

15:00 – 16:00 Maszk Bábszínház Előadásai: A kisiskolás korosztály számára készült műsorban Arany János „Pázmán lovag” című víg balladáját és "Bajusz" című vidám elbeszélését dolgozza fel és állítja bábszínpadra a Maszk Bábszínház. Helyszín: Sinkovits Imre Kamaraszínpad (IV. emelet)

17:00 – 18:15 A Snétberger Zenei Tehetség Központ legjobb tanítványainak koncertje: A koncert fellépői az iskola diákjai (12-22 évesek). Vannak köztük, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre járnak, mások zeneművészeti szakközépiskolában tanulnak, és vannak, akik kizárólag a felsőörsi központban részesülnek speciális zenei oktatásban. A létrejövő formációkban mindennek mégis kevés szerepe van, mert az egyedi hangzás, a zenei előadás minősége a legfontosabb szempont a program összeállítása során. Helyszín: Díszterem (II. emelet)

Csoportos idegenvezetés - Épülettörténeti séták:

A Pesti Vigadó szeretettel várja az épület gyönyörű belső terei, történelme és panorámája iránt érdeklődőket, akik felkészült idegenvezetők kíséretében barangolhatják be a magyar romantikus építészet remekét. Egy-egy túra tervezett ideje: 60 perc és minden esetben a földszinti Foyer-ből indul a meghatározott időpontban. A sétán résztvevőket meglepetések várják!

helyszín: 

1051 Budapest, Vigadó tér 2. 47° 29' 45.042" N, 19° 2' 56.9904" E